Metropoolregio Amsterdam
Startup Village, Amsterdam Science Park, 14:00u
16 mei 2024

Samenwerken met de wetenschap op het Amsterdam Science Park: de Europese innovatiehub voor AI, Deep Tech en Duurzaamheid

Op donderdag 16 mei organiseerden VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam en VNO-NCW Noordwest-Holland een inspirerend bezoek aan Startup Village, gevestigd op het Amsterdam Science Park. In dit ‘containerdorp’ zijn vele start-ups gevestigd, die samenwerken met de Universiteit van Amsterdam en andere organisaties op het Science Park, zoals het Innovation Center for Artificial Intelligence.

Leo Le Duc, director Science & Business Organisation van het Amsterdam Science Park, heette de aanwezigen van harte welkom en vertelde over de samenwerkingen en mogelijkheden op het Science Park. Vervolgens was het woord aan Esther Smit, Business Director van het Innovation Center for Artificial Intelligence, over de ontwikkelingen op het gebied van AI en de kansen voor bedrijven. Ruben Brave, onder meer eigenaar van Entelligence BV en oprichter van het Dutch New Narrative Lab, vertelde over zijn samenwerking met IXA in de Startup Village en Marcel Bartels, Business Developer bij de Universiteit van Amsterdam, gaf enkele voorbeelden van duurzame ontwikkelingen waar op het Science Park aan wordt gewerkt. Vervolgens gaf Femmie Geradts, directeur van Startup Village, nog een korte introductie alvorens de aanwezigen een rondleiding over het park kregen. Ook konden ze binnenkijken in de laboratoria en kassencomplexen, waar grote innovaties plaatsvinden. Tenslotte was er natuurlijk tijd voor een borrel in de zon, tussen de containers van Startup Village. Een inspirerende middag waar de aanwezigen meer te weten kwamen over de nieuwste ontwikkelingen en innovatieve bedrijven!

Gerelateerde artikelen

Metropoolregio Amsterdam 2 oktober 2024

Uit ons magazine: “Samen zoeken naar oplossingen”

Metropoolregio Amsterdam 19 september 2024

Geslaagd Miljoenenontbijt in Amsterdam

Metropoolregio Amsterdam 4 juli 2024

Even voorstellen: Leo le Duc

Metropoolregio Amsterdam 8 april 2024

Nieuw bestuurslid VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam