Westland-Delfland
u
14 april 2022

CollegeTour trekt mbo-talent aan

Tijdens het eerste college van de CollegeTour op 14 april in Westland hebben telers en hun toeleveranciers mbo-studenten laten zien welke belangrijke rol zij kunnen spelen in de tuinbouwrevolutie. Het Westlandse bedrijf Opti-flor heeft samen met futurist Richard van Hooijdonk een gastcollege gegeven aan studenten van de opleiding Business & Management op MBO Westland.

Een maand na het gastcollege bezoeken de studenten op hun beurt Opti-flor, en zien zij met eigen ogen wat voor nieuwe ontwikkelingen daar nu al te vinden zijn én wat voor techniek er nog meer ontwikkeld moet gaan worden. Jonge uitvinders opgelet dus! “Er is talent nodig in techniek, robotisering, circulaire economie, marketing, HR, business management, milieu en voedselgenetica,” licht Jacco Vooijs, voorzitter van de regio’s Westland en Aalsmeer bij Glastuinbouw Nederland, toe. “We zien een trend dat jongeren ‘later als ze groot zijn’ willen bijdragen aan maatschappelijke thema’s zoals gezondheid, welbevinden en geluk voor hun medemens. Onze sector voorziet hier rijkelijk in, want wij leveren met onze producten elke dag een geweldige bijdrage aan het welzijn van mens en maatschappij. Dat laten we zo’n 400 studenten van verschillende studierichtingen middels CollegeTour zien.”

Robotisering
“De studenten krijgen tijdens CollegeTour ook een mooie opdracht voorgeschoteld,” vervolgt Monique van Weerdenburg, projectleider Arbeid en Onderwijs bij Greenport Aalsmeer. “Op school komen containerbegrippen als duurzaamheid, circulariteit, B2C en robotisering al wel voorbij. Door aan de slag te gaan bij bedrijven in de glastuinbouw, ervaren studenten hoe zij deze thema’s in de praktijk kunnen toepassen. In onze sector kun je de komende decennia écht een steentje bijdragen.”

Ook meedoen?
CollegeTour vindt plaats in de regio’s Westland, Oostland, Noord-Holland Noord en Aalsmeer. Voor dit initiatief slaan Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer en VNO-NCW Westland-Delfland de handen ineen. CollegeTour komt mede tot stand met een bijdrage van Colland arbeidsmarkt.

Heeft u als bedrijf, onderwijsinstelling of student ook interesse om aan te haken bij CollegeTour? Voor meer informatie en aanmeldingen mailt u naar collegetour@glastuinbouwnederland.nl.

Gerelateerde artikelen

Westland-Delfland 24 november 2023

Even voorstellen: Rick van Mil

Westland-Delfland 29 september 2023

Boeiend bezoek BoereGoed

Oostland 20 maart 2023

Online is onze showroom geworden

Westland-Delfland 23 september 2022

#MO22 Schipluiden: Overheid kan niet alles oplossen

Westland-Delfland 14 april 2022

CollegeTour trekt mbo-talent aan

Westland-Delfland 12 maart 2022

#GR2022: ‘Ruimtegebrek grootste knelpunt’