Regio Den Haag
u
7 oktober 2024

Ondernemersorganisaties sturen Haagse gemeenteraad brief over zero emissie stadslogistiek

Op maandag 7 oktober heeft VNO-NCW regio Den Haag samen met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Den Haag, Koninklijke Bouwend Nederland afdeling Midden Zuid-Holland, Transport en Logistiek Nederland regio West en evofenedex een brief aan de gemeenteraad van Den Haag gestuurd over de zero emissie zone. Deze zal per 1 januari 2025 worden ingevoerd. Ondernemers zetten nu de eerste stap en daarbij moeten ze vanzelfsprekend kunnen rekenen op alle steun en hulp van een betrouwbare overheid. We vragen als samenleving namelijk echt iets van ondernemers, daarover is iedereen het eens. Waar we het op dit moment over oneens zijn is of verdere uitstel van handhaving ondernemers helpt. Wij zijn van mening van niet.

 

Lees hier onze brief!

 

Uiteraard zien wij ook knelpunten. Netcongestie zorgt ervoor dat niet alle ondernemers op tijd hun laadinfrastructuur op orde zullen hebben. Wij rekenen op het ruimhartig toekennen van de daarvoor geldende ontheffingen. En aan ondernemers die de investeringen nu niet kunnen doen vanwege hun financiële situatie of vlak voor hun pensioen zitten moet niet worden gevraagd om voor hen onmogelijke of onrendabele investeringen te doen.

Laten we samen een succes maken van de start van de zero emissie zone en de dingen die na 1 januari 2025 niet meteen goed gaan direct aanpakken. Wij blijven als ondernemers hier ook graag over in gesprek met de gemeente en helpen hierin graag. Laten we er zijn voor de ondernemers die extra hulp nodig hebben en na de gedoogperiode van 4 maanden ruimhartig ontheffingen verlenen aan die ondernemers die het buiten hun eigen schuld nog niet lukt of die vanwege de netcongestie hun zero emissie voertuigen niet op kunnen laden.

Gerelateerde artikelen